fbpx

PRINCEWILLEM Wool Garments©

PURE MERINO WOOL

Het Merinosschaap is een van de bekendste schapenrassen in de wereld. Het is het meest voorkomende schapenras en wordt geprezen om de kwaliteit van zijn wol.

Dankzij de vele huidplooien produceert één schaap wel vijf kilo wol per jaar. De wolmerino blinkt niet alleen uit in de hoge wolproductie, maar ook in de bijzondere kwaliteit van die wol. Per vierkante centimeter groeien bij een Merino tien keer zoveel haartjes dan bij een gemiddeld ander schaap.

De wol heeft een ongekende, fijne structuur en is daarom zeer geschikt voor kleding omdat de stof niet kriebelt.

HANDCRAFTED & ECOLOGICAL COLORED

Onze Wool Garments worden op authentieke wijze geproduceerd in Spanje. De oude, typisch Spaanse en zeer eenvoudige fabriek staat daar waar ook de schaapjes lopen. De franjes van vooral de grote (reis) dekens worden nog met de hand gedraaid. Na productie worden alle kleden gewassen en in de Spaanse zon gedroogd! Hierna ecologisch gekleurd, dus zónder chemicaliën.

GARMENTS

Garments is een verzamelnaam voor kleding (textiel) stukken.

De Garments hebben een opvallende stijlvolle en klassieke look, maar kennen bovenal een enorm intens gevoel van comfort!

Onze Wool Garments© worden geproduceerd onder eigen label!

PERSONALIZED EMBROIDERY

In onze Borduurstudio kunnen wij elk wolproduct voorzien van Gepersonaliseerd Borduurwerk; voor uw (horeca) bedrijf, hond, baby, relatiegeschenk of gewoon voor uzelf!