fbpx

JACHT&BUITENLEVEN PITMASTER 2021

Ben jij onze Pitmaster 2021? In een zinderende afvalrace strijden we om de eer.

De Challenge

Zaterdagmiddag 25 september en zondagmiddag 26 september hebben we de Pitmaster primeur. Wie de finale bereikt van de Jacht&Buitenleven Pitmaster 2021 is twee dagen bezig met zijn hobby om deze ere titel te behalen. Je begint de zaterdag fris met een masterclass onder leiding van een meesterslager uit het team van Herman ter Weele die je de geheimen gaat onthullen van het stuk vlees waar je later een deel van krijgt om de wedstrijd mee aan te gaan. Iedere ronde ander wild! Na deze masterclass zullen de technische delen op basis van loting verdeeld worden in gesloten koelunits, je weet dus bij aanvang niet welk deel je krijgt.

Nadat de boxen verdeeld zijn weet je ook aan welk kooktoestel je komt te staan: een BBQ, O-fyr, een rookkast of een Dutch oven. Het blijft dus nog een verrassing waarop je jouw gerecht gaat bereiden. Improviseren dus, net als de bushcrafters. Je gerecht moet begeleid worden met een groente creatie, hiervoor mag je zelf een keuze maken uit de op onze tafel uitgestalde groentes.

Daarna kun je bepalen welke brandstof voor jouw kooktoestel het meest geschikt is, hiervoor kun je kiezen uit een assortiment houtskolen, hout soorten of rookmots die door Rolf Rookhout gepresenteerd worden. Om je gerecht te voorzien van een de finishing touch zal Rolf ook een assortiment kruiden presenteren. Jij kiest, jij bepaalt waarmee je gaat winnen.

Wat regelen wij?

Een werkbank b.v. marktkraam, het kooktoestel, brandstof, kruiden, groeten en voldoende water. 

Wat breng je zelf mee?

Een mes, een snijplank, wat mengkommen en dat wat je denkt minimaal nodig te hebben. Tevens je kunde en je enthousiasme en misschien wel je geheime saus. Het idee hierachter is dat je jouw gerecht ook in de vrije natuur zou moeten kunnen maken dus het materiaal is bewust minimaal.

De wedstrijd

Vanaf het moment dat de wedstrijd zaterdagmiddag start krijg je 2 uur de tijd om je creatie te maken. Jij bepaalt dus helemaal zelf wat je gaat maken en hoe je dat gaat doen. 120 minuten heroïsche strijd, zweetdruppels, een presentator die ondertussen ook nog eens wat vraagt en jij gaat door ……. 120 minuten tikken weg.

Als de tijd voorbij is dan zal jouw anonieme creatie gepresenteerd worden aan een vakjury bestaande uit een bekende slager, een gerenommeerde kok en een bevlogen amateur die je gerecht zullen beoordelen. Bij een gelijk punten zal middels een vragenronde bepaald worden wie doorgaat. Die vragen gaan over de presentatie van de meesterslager. Zondagmiddag is de finale waar je de strijd om de eeuwige roem aangaat.

De prijzen die je kan winnen zijn absoluut Pitmasterwaardig. De titel ‘Jacht & Buitenleven Pimaster2021’ is natuurlijk het hoogst haalbare 😉

Uiteraard gaan we in ons magazine Waidmannsheil ook een uitgebreid interview plaatsen met de drie finalisten.

Schrijf je nu in!, deelname is gratis!

Wie durft de uitdaging aan? Meld je aan met onderstaande link en we nemen persoonlijk contact met je op voor de laatste details. Ken jij iemand die hiervoor de uitgelezen kandidaat is, stuur dan snel een linkje van deze pagina door 😉