fbpx

Jacht en Buitenleven 3D Challenge

Jacht en Buitenleven 3D Challenge, uniek in de BeNeLux!

Op 20 t/m 22 september organiseren we voor de eerste keer een 3D boogwedstrijd op en rondom het Jacht en Buitenleven evenement. Onder de naam Jacht en Buitenleven Challenge hebben boogschutters 3 dagen de mogelijkheid om tijdens het evenement een wedstrijd over 15 doelen te schieten. Het parcours zal op en rondom het beursterrein worden aangelegd, met op meerdere plaatsen de mogelijkheid voor het publiek de wedstrijd te aanschouwen.

Wat is het precies

3D Toernooien zijn een simulatie van de jacht met pijl en boog, waarbij op 3 dimensionale diermodellen geschoten wordt. Deze doelen staan op onbekende afstanden (tot 55 meter), waardoor de deelnemers eerst de te schieten afstand moeten inschatten en daarna het doel op de juiste plek (de vitale delen van het dier) moeten proberen te raken.

Voor een breed publiek

Ondanks dat 3D wedstrijden booming zijn in Nederland (het is de snelst groeiende tak van handboogsport) is deze vorm van boogschieten voor veel mensen nog redelijk onbekend.
Het Jacht en Buitenleven evenement is de ideale plaats om het grote publiek kennis te laten maken met het 3D schieten en tegelijkertijd ook de kans voor de schutters om hun kunsten eens voor een live publiek te vertonen.

Uitdagende omstandigheden

De doelen worden in een geaccidenteerde bosrijke omgeving opgesteld. Er wordt zo goed mogelijk van de natuurlijke omgeving gebruik gemaakt om het de schutter zo moeilijk mogelijk te maken de juiste afstand in te schatten. Ook omstandigheden zoals bv. (van heuvels) omlaag schieten, kleine schietvensters door struikgewas etc. etc. en veranderende weersomstandigheden maken deze wedstrijden extra uitdagend.

Wat kunt U verwachten

Kunstmatige 3D doelen in alle soorten en maten. Dieren van alle delen van de wereld in formaten van konijnen tot grote edelherten. Maar ook een grote diversiteit aan boogschutters (uit binnen- en buitenland) met bogen variërend van middeleeuwse Longbows tot de meest moderne Compoundbogen en alles daartussen.

Wie wij zijn

Wij zijn ArcheryCentre.com een handboogwinkel in het Brabantse Lieshout.
Buiten de verkoop van alle soorten handboogsport-artikelen organiseren wij, onder de naam
3D-Challenge, jaarlijks ook een aantal internationale 3D toernooien.

Meer info via: https://www.archerycentre.com/

12-07-2020